Tarinamme

Rehellisten insinöörien Tässä.fi…näin otsikoi Kauppalehti kun julkaisimme ensimmäisen version palvelustamme. Vuosi oli tuolloin 2010 ja maailma oli aika erinäköinen. Hakemistopalvelut kävivät omaa kamppailuaan erityisesti Googlea vastaan. Joukossa oli kunnollisia yrityksiä, mutta myös huijaukseen perustuvia. Hakemistopalvelu oli kirosana yrittäjien keskuudessa, aiheettomat laskut ja aggressiivinen puhelinmarkkinointi oli tehnyt tehtävänsä. Julkaisimme Tässä.fi:n korostaen olevamme rehellisiä toimijoita, olimmehan lähteneet uuteen yritykseemme spin-offina VTT:ltä. Tarkoituksenamme oli ja on edelleen tarjota yrittäjille mahdollisuus paikalliseen mainontaan luotettavan paikkatietoon ja käyttäjän tilanteeseen perustuvan kotimaisen palvelun avulla.

Mobiilialan kehitys kävi jo tuolloin kiivaana, jokaisessa uudessa puhelinmallissa oli jotain uusia hienoja ominaisuuksia. Nokia oli vielä markkinajohtaja Symbian-älypuhelimillaan. Kehitimme palveluamme yhteistyössä Nokian kanssa, olimme mm. lähes ensimmäisiä maailmassa, joka otti Nokian Here-kartat käyttöönsä. Kaikki eteni hyvin, kunnes maailma alkoi romahtaa vähän joka suunnalta…

  • Nokia valitsi toimitusjohtajakseen Stephen Elopin, alamäki alkoi näkyä ja Nokian Symbian-älypuhelimien loppu tuli aika nopeasti. Windows-puhelimien nousu (Suomessa) ja tuho vain pahensi tuskaa.
  • Vuoden 2009 finanssikriisi aiheutti pitkäaikaisen taantuman Suomeen. Alkavan yrityksen riskirahoitusmarkkinat sulivat alta Suomessa.
  • Mainostajat eivät (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) olleet kovin innokkaita lähtemään mukaan uusiin kehitysprojekteihin. Markkinoinnin panostusten laskiessa huomio kiinnittyi enemmän sen hetkiseen tekemiseen ja tehokkuuden lisäämiseen.
  • Tässä.fi-palvelu toimi hyvin, mutta perusinsinöörien tyyliin (valitettavasti) palvelu ei ollut niin helppokäyttöinen kuin olisi voinut olla.

Yrityksen tavoitteita ja strategiaa uusittiin tässä vaiheessa, sitkeästi kuitenkin luopumatta ajatuksesta, että paikallinen toimija voi voittaa Googlen. Suuntasimme yhteistyöhön media-alan kanssa ja yritykseen tuli sijoittajaksi Väli-Suomen mediayhtiöiden sähköisen liiketoiminnan kehitysyhtiö Arena Partners Oy.

Nyt vuonna 2017, katsomme luottavasti ja ylpeästi eteenpäin. Tässä.fi:tä on kehitetty jatkuvasti. Käsillä on palvelu, jossa on monta hienoa ominaisuutta, jotka tekevät palvelusta jopa ainutlaatuisen ja hyödyllisen jokaiselle suomalaiselle.

Yhtiö on hyvässä kunnossa ja kasvun edellytykset ovat olemassa. Etenemme Suomi nousuun -ajatuksella. Parempi että paikalliset mainoseurot jäisivät Suomeen tuottamaan hyvää kuin että kansainväliset jätit kuten Google ja Facebook vievät ne. Vuoden 2017 lopulla julkaisimme yhteistyön kahdeksan eri kaupunkilehden kanssa. Näissä kaupungeissa Tässä.fi tarjoaa parhaan kattauksen paikallisia tarjouksia mobiilissa!

Tässä.fi:tä kehitetään jatkuvasti, osallistu kehitykseen ja lähetä meille ruusuja, risuja, kehitysehdotuksia tai muuta palautetta osoitteeseen palaute@tassa.fi. Yhdessä olemme enemmän, tarina jatkuu…

 

Markus Tallgren

Toimitusjohtaja ja yksi perustajista