kartta.tassa.fiKarttapalvelussa (http://kartta.tassa.fi/) voit selailla kartan avulla kauppoja, palveluita, tapahtumia, nähtävyyksiä ja muita kiinnostavia kohteita kotisi lähellä tai missä tahansa Suomessa.

 

 

1. Missä olet?

Sijainnin valinta. Palvelu yrittää paikantaa sijaintisi automaattisesti, mutta aina sijaintia ei saada, tai se ei ole oikea. Voit kirjoittaa haluamasi osoitteen Osoite-kenttään. Karttanäkymä siirtyy suoraan valitsemaasi paikkaan. Voit myös valita sijainnin ‘Paikka’-tiputusvalikosta osoiterivin oikealta puolelta.

Kartan loitonnus ja lähennys. Voit lähentää ja loitontaa karttanäkymää kartan reunassa olevasta plus/miinus-säätimestä tai käyttäen hiiren rullaa kartan päällä.

Karttanäkymän siirtäminen. Saat siirrettyä karttanäkymää sivusuunnassa tarttumalla hiirellä karttapohjaan ja vetämällä haluamaasi suuntaan.

2. Mitä haluat löytää?

ValitseVoit valita kartalla näytettävät kohteet valikosta sivun yläreunan valikosta. Kohteet näytetään myös vasemmalla luettelossa, joka kertoo, kuinka monta kohdetta kartan alueelta löytyy.

Paikat-valikossa kohteet on järjestetty toimialan mukaan, ja löydät helposti esimerkiksi alueen ruokakaupat tai kelikamerat.

Oppaat-valikossa näkyy valtakunnallisia ja alueellisia oppaita, kuten kaupunkien matkailukohteita, lähimmät Otto.-pisteet sekä kauppaketjuja.

Hae läheltäsi -hakukentän avulla voit etsiä kohteita ketjun tai toimipisteen nimellä tai muulla tiedolle. Esimerkiksi haku “Otto” näyttää Otto.-pankkiautomaatit.

Suosikit. Omiksi suosikeiksi voit kerätä kokoelman suosikkikohteitasi. Omat suosikkikohteet löytyvät oppaista, Omat suosikit -valinnan alta.

3. Mitä kartalla näkyy?

Kohteet kartalla. Kartalla kohteet esitetään merkeillä, joissa on kohdetta esittävä tunnuskuva. Viemällä hiiren merkin päälle näet lyhyen yhteenvedon kohteesta. Klikkaamalla merkkiä avautuu kohteen tarkemmat tiedot.

Useita kohteita. Kohteiden tunnuskuvat eivät mahdu näkyviin, jos samassa paikassa on useita kohteita. Tällöin kohteiden merkit ladotaan pinoon, jossa kerrotaan paikassa olevien kohteiden määrä. Esim. 10-pinossa on kymmenen kohdetta tai enemmän. Viemällä hiiren pinomerkin päälle näet yhteenvedon kohteista. Klikkaamalla pinomerkkiä saat avattua paikassa olevien kohteiden tiedot.

Kohteen tarkemmat tiedot. Klikkaamalla kohdetta kartalla tai listalla kohteesta avautuu tietoikkuna, jossa näytetään saatavilla olevat tiedot kohteesta. Tietoikkuna sulkeutuu ruudun Sulje-linkistä tai klikkaamalla hiirellä kartan päällä.

 

Kohteen tietojen yläosassa on valikko, josta voit lisätä kohteen omiin suosikkikohteisiisi, reitittää itsesi kohteeseen, näyttää kohteen kartalla tai merkitä kohteen nykyiseksi sijainniksi. Lisäksi voit jakaa kohteen linkin sähköpostitse tai Facebookissa.

Ilmoitukset. Joillakin kohteilla voi olla esillä ilmoituksia sekä pikaviesti. Ilmoitukset ovat esim. pieniä kuva- tai tekstimuotoisia mainoksia, jotka klikattaessa avautuvat uuteen selainikkunaan tai -välilehteen.

Pikaviestit ovat lyhyitä sanoma, joilla kohteet voivat lähettää ajankohtaisia tiedotteita. Viimeksipäivitettyä pikaviestiä näytetään kohdelistan yläpuolella.